УС на БДФ

На 26-ти април 2018 г. се състоя Годишното Общо отчетно-изборно събрание на БДФ. Събранието избра нов Управителен съвет в състав:

Председател на УС на БДФ

Tsetska_RadevaЦецка Караджова
Цецка Караджова завършва Английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализира бизнес мениджмънт във Великобритания.
Цецка Караджова е основател и директор бизнес развитие на преводаческа агенция  „Интерланг“, основател на „Ивент Дизайн“ – фирма за планиране, организация и управление на събития.
Председател е на Управителния съвет  на Мрежата на жените професионалисти – София (PWN Sofia), част от PWN Global.
През 2006 г.  е отличена с наградата „Златно перо“ за принос към българската култура, а през 2013 г. получава наградата „Жена на годината“ в категория „Общество“ като признание за всеотдайната си работа за осъществяване на каузата за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения в България.
Дългогодишен активен дарител, съучредител на Фондация „Светът на Мария“, съучредител и член на Настоятелството на фондация „Бъди с приятел – България“.

Членове на УС на БДФ

Алексей Христов, Американска фондация за България.

Магистър по богословие от СУ „Свети Климент Охридски“ и гост изследовател по темите „Гржданско общество и нестопански организации“, „Нестопанският сектор в САЩ и по света“ и „Публични политики“ към Университета „Джоржтаун“, Вашингтон. Управител е на „Американска фондация за България – клон България. Преди това- редактор в списание „Демократически преглед“ и водещ в „Дарик Радио“. Основател и председател на Управителния съвет на „Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки“, в обществена полза, София, България.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Диляна Стоянова, УниКредит Булбанк

Старши мениджър спонсорства и събития на УниКредит Булбанк. Интересите й са в областта на управленията на събития, брандинг, комуникации, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие.
В рамките на УниКредит е работила по много местни и международни проекти: конвенции на дирекциите на банката, доброволческа програма, културни събития, спортни състезания, спонсорски инициативи, европейска обиколка на Купата на УЕФА Шампионска лига. Диляна е директор на галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио, където се организират целогодишно изложби на млади артисти.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Елица Георгиева, Лидл България
От 2016 г. отговоря за Корпоративните комуникации на Лидл България. Има над 14 години опит в областта на комуникациите и връзките с обществеността, работила е в ПР агенции и във водещи международни компании в България (Майкрософт България, Кока-Кола България, Нова Телевизия).
За Лидл България БДФ е доверен партньор с много сериозна експертиза в неправителствения сектор и ключови социални теми и проблеми. Компанията и нейният екип оценяват високо партньорството и възможността да бъдат част от Форума с оглед развитието на социално отговорна политика и ключови CSR проекти, свързани с НПО.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ива Колева, TELUS International Europe
Ива Колева е мениджър Корпоративна Социална Отговорност на TELUS International Europe. Стартира кариерата си в компанията преди 3 години като телеагент и за кратко време стига до позицията оперативен мениджър за голям глобален клиент. Ива има богат опит не само в аутсорсинг индустрията, но също така и в неправителствения сектор. Тя е основател, председател и вдъхновител на фондация „Идея в действие”, чиято основна
дейност е насочена към насърчаване на устойчива зелена благотворителност в България. Ива Колева е позната и като PR на добри каузи и на телевизионно предаване с фокус към социалните теми в българското общество. Тя е ориентирана към създаването и развитието на проекти, които изграждат устойчива среда. Ива завършва Българска и Немска филология в Пловдивския университет и е магистър по „Икономика и управление на публичния сектор“ от Стопанския факултет на Софийския университет, като е специализирала „Корпоративна репутация”. Тя е и един от победителите в годишната класация на Дарик радио „40 до 40” за 2014 година за млади, успешни и вдъхновяващи хора в България.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ruslana-photoРуслана Щилянова, Райфайзенбанк България

Специалист Комуникации, Координатор на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк България – „Избери, за да помогнеш“. Руслана e завършила „Социален мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ с последваща специализация по „Маркетинг и Реклама“. Започва своята кариера в неправителствена организация, след което заема позиция „Мениджър Човешки Ресурси“ във фармацевтичния сектор. В последните 11 години е служител на Райфайзенбанк, като от 2009 г. насам, съчетавайки опита си от работата в НПО сектора и заеманите позиции в бизнеса, координира една от най-успешните инициативи за КСО „Избери, за да помогнеш“, която ще стартира за 10-та поредна година. Член на УС на БДФ в периода 2015-2018 г.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

zaro1Светлозар Петров
Светлозар Петров е управител на компанията за комплексни HR услуги JobTiger и един от създателите на www.jobtiger.bg – първият професионален и напълно интегриран сайт за търсене и предлагане на работа в България. Той е и член на настоятелството на Американския университет в България, член на настоятелството на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, член на настоятелството на Фондация на бизнеса за образованието, един от създателите на Клуба на корпоративния дарител и член на УС на БДФ. Член е на настоятелството
на сдружение „Образование България 2030″. Председател e на почетния съвет на Международната награда на херцога на Единбург за България.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

_DSC5106-FСтойко Петков – Фондация „Благотворител“
Стойко Петков има завършено инженерно образование – магистърска степен по „Компютърни системи и технологии“ от Технически университет – София, както и магистратура в сферата на Международните икономически отношения от Университет по архитектура, строителство и геодезия – София. Продължава специализацията си с успешно завършен едногодишен курс по „Банки и финанси“ към The London Institute of Banking & Finance, London.
Изпълнителен директор и основен акционер е на Баристо Кафе ЕООД, Кафина ПРО ООД и Енко Вендинг ООД. Петков е инициатор, основател и основен спонсор на фондация „Благотворител” – фондацията работи за подпомагане на хора в неравностойно социално положение: сираци, възрастни хора, хора с увреждания, и подпомага интегрирането на деца, лишени от родителски грижи след пълнолетието им, образование в добродетели. Председател е на УС на Български дарителски форум.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Яна Рупева, фондация BCause
Яна е Директор Дарителски програми във фондацията. Работи в неправителствения сектор от 20 години, като има опит в развитие на програми, свързани с развитието на социални услуги, достъп до качествено образование, подкрепа на екологични, здравни и културни проекти. Повече от 17 години работи изключително по развитие на дарителската среда в България като част от екипа на Фондация BCause. Има натрупан опит в популяризирането на нови за България дарителски механизми и подходи за подкрепа. Във фондация BCause Яна има основна роля за комуникацията с корпоративни дарители, много от които са членове и на БДФ. Познава нуждите както на дарителите, така и на бенефициентите, за които дарителите насочват подкрепа. През последните години участва в различни дейности за представяне на интересите на дарителите – комуникационни, образователни, застъпнически.