УС на БДФ

На 27-ми април 2015 се състоя Годишното Общо отчетно-изборно събрание на БДФ. Събранието избра и нов Управителен съвет в състав:

1. Алексей Христов, Американска фондация за България.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Lyudmil Karavasilev2. Людмил Каравасилев

Людмил Каравсилев е ръководител отдел „Корпоративни комуникаци“ в МЕТРО Кеш енд Кери от месец май 2014 г. Професионалната му кариера е изцяло посветена на връзките с обществеността и маркетинговата комуникация. В продължение на 16 години работи във водещи финансови институции като Обединена българска банка и УниКредит Булбанк. Освен с активна преподавателска работа, през годините той се ангажира и с професионализацията на спонсорската дейност и с развитието на корпоративната социална отговорност в България.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Ruslana-photo3. Руслана Щилянова, Райфайзенбанк България

Специалист Комуникации, Координатор на благотворителната инициатива „Избери, за да помогнеш“. Руслана Щилиянова e завършила „Социален мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Започва своята кариера в неправителствена организация, като впоследствие е Мениджър Човешки Ресурси във фармацевтичния сектор. В последните 8 години е служител на Райфайзенбанк България, като от 2009 г. насам, съчетавайки опита си от работата в НПО сектора и заеманите позиции в бизнеса, координира една от най-успешните инициативи за Корпоративна Социална Отговорност – „Избери, за да помогнеш“.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

zaro14. Светлозар Петров
Управител на компанията за комплексни HR услуги JobTiger и един от създателите на www.jobtiger.bg – първият професионален и напълно интегриран сайт за търсене и предлагане на работа в България. Той е и член на настоятелството на Американския университет в България, член на настоятелството на Фондация на бизнеса за образованието, един от създателите на Клуба на корпоративния дарител. Член на почетния съвет на Международната награда на херцога на Единбург за България.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

S_Tcharaktchieva_665. Симона Чаръкчиева, VIVACOM.

Симона получава своето образование в родния си град Париж. Профилът, който завършва, е философия и чужди езици, а след това придобива магистърска степен по международна търговия.
Първоначално е търговски представител в рекламния гигант HAVAS Group, а после работи като Import Manager за Sara Lee Group в Москва. След като се връща обратно във Франция, сменя няколко мениджърски позиции в международната телекомуникационна компания Orange. Има натрупан ценен опит като продуктов мениджър, мениджър реклама, мениджър управление на проекти и мениджър корпоративни комуникации.
В България Симона Чаръкчиева е изключително успешен съветник „Корпоративна социална отговорност и корпоративни връзки“ в телекома VIVACOM от 2008 г. Професионализмът й е безспорен и се потвърждава от всички награди, които телекомът получава през годините.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

_DSC5106-F6. Стойко Петков – Фондация „Благотворител“
Инициатор, учредител и основен спонсор на фондация Благотворител, чиято основна дейност подкрепя образованието на лишени от родителски грижи деца и младежи, за да се справят успешно в своя самостоятелен път.
Създава съвместно с партньори и развива лизинговата компания „Унилизинг”, която през 2004 е продадена на Уникредит Булбанк и се превръща в лизинговото звено на банката.
Г-н Петков е основен акционер и управляващ директор  на „Енко Вендинг“ ООД, с основна дейност осигуряване на цялостни кафе решения и кафе обслужване. Компанията има дялово участие в най-модерната и една от най-големите фабрики за производство на кафе в страната.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Tsetska_Radeva7. Цецка Радева, фондация „Светът на Мария“
Цецка Радева е основател на преводаческа агенция „Интерланг“ и фирмата за организация на събития “Ивент Дизайн”, заместник-председател e на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалните преводачески агенции, основател и бивш член на Управителния съвет на Асоциацията на европейската езикова индустрия.
През 2005 г. г-жа Радева е отличена с наградата „Златно перо“ за принос към българската култура, а през 2013 получава наградата „Жена на годината“ в категория „Общество“ като признание за всеотдайната си работа за осъществяване на каузата за подобряване на качеството на живот на хората с интелектуални затруднения в България.
Дългогодишен активен дарител, съучредител и директор на Фондация „Светът на Мария“.

На първото си заседание Управителния съвет избра за свой председател Стойко Петков.