Стартира седмото издание на „Благотворителността през обектива“. Участвайте!

15.02.2018 | Новини

Български дарителски форум и фондация BCause обявяват началото на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ 2018.

Ако си фотограф – любител или професионалист, и те вдъхновяват истории, които разказват как хората си помагат или работят заедно, за да подобряват света, в който живеем, ако обичаш да снимаш тези, които даряват време, труд и идеи за смислени каузи, това означава, че този конкурс е за теб. Можеш да заснемеш конкретна история, събитие или група хора – дарители, доброволци, и да споделиш твоята гледна точка за това как изглежда благотворителността. Ако имаш идея, но не знаеш къде да откриеш твоето вдъхновение, можеш да разчиташ на нашето съдействие.

Конкурсите са два – за фотографски проект и за индивидуална фотография.

Грантовата програма „Благотворителността през обектива“ 2018 ще финансира до 3 фотографски проекта на стойност по 2 000 лева. Срокът за участие е 15 април 2018 г., а след това в продължение на 5 месеца спечелилите ще имат възможност да заснемат своята концепция с менторската подкрепа на професионални фотографи – членове на журито на конкурса.

За първи път в програмата могат да участват в тандем организация и фотограф, готов да заснеме нейната кауза. Поканени да кандидатстват са неправителствени организации (в т.ч. читалища и училищни настоятелства), училища, музеи, библиотеки.

Това е единствената в България програма, която финансира проекти в сферата на социалната фотография. Победители през 2017 г. са Александър Николов, Николай Дойчинов и Красимира Василева, чиито фотопроекти могат да бъдат видяни до края на февруари във ФотоСинтезис Варна, а през март във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Конкурсът за фотография „Благотворителността през обектива“ 2018 ще отличи четири фотографии – три ще бъдат определни от журито, четвъртата се избира от публиката. Наградите са: 1-во място – 300 лева, 2-ро място – 200 лева, 3-то място – 100 лева, Награда на публиката – 200 лева. Срокът за участие е 15 септември 2018.

Жури  на „Благотворителността през обектива“ са Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Наградените фотографии и фотографските проекти ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита през ноември 2018 в София, а след това ще пътува в различни градове на страната.

Конкурсът се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“, Аурубис България, Райфазенбанк.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, Фотосинтезис.

Медийни партньори са: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България.

Очакваме ви!