Райфайзенбанк подкрепя 15 каузи с дарителската кампания “Избери, за да помогнеш”Назад

Тринадесетото издание на дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” на Райфайзенбанк подкрепи 15 каузи в сферите здравеопазване, култура, опазване на природата и социална подкрепа. Каузите, които бяха част от инициативата, получиха общо 128 111 лв., принос за които имат банката, нейните служители и широката общественост.

Фондация “За Нашите Деца” и Каритас България събраха най-много средства (съответно 25 297 лв. и 12 434 лв.), за своите социални проекти, свързани с подкрепа на деца със специални възможности и грижи за самотни и болни възрастни хора. След тях са здравните каузи на президентството “Българската Коледа” (21 128 лв.) и на Клиниката по пулмология на ВМА за лечение на постковид усложнения на белите дробове (14 208 лв.). Инициативата на “Югозападното държавно предприятие” за залесяване на 15 дка гора в Рила, Пирин и Родопите, и провеждане на часове за екологично възпитание на ученици събра най-много подкрепа в екологичната сфера, а в “Култура и образование” най-много средства получава Рилският манастир за работилница за реставрация и съхранение на застрашена от изчезване книжнина.

Другите проекти, които тазгодишното издание подкрепи, са на Националния археологически музей, Фондация “Първите три минути”, многопрофилните болници в Монтана и Кърджали, Българския фонд за жените, “Конкордия България”, Фондация “Х. Степич”, SOS Детски селища и Природен парк “Шуменско плато”.

Над 3,7 млн лв. в подкрепа на 298 проекта – това е равносметката за постигнатото до момента чрез кампанията “Избери, за да помогнеш”.

Назад