Райфайзенбанк с четвърто издание на “Часът на банката”Назад

“Часът на банката” е една от устойчивите и дългогодишни социалноотговорни инициативи на Райфайзенбанк, чиято цел е да подобри финансовата култура на младите хора у нас. През настоящата година програмата обхвана над 1500 ученици на различна възраст от 20 училища в София, Пловдив, Бургас, Плевен, Козлодуй, Шумен, Смолян, Видин, Стара Загора и Елин Пелин.

Програмата се проведе онлайн, а част от темите, които засегна, бяха “Иновационно и дигитално банкиране”, “Информационна сигурност”, “Микробизнес и предприемачество”, “Работодателска марка”, “Кредитни продукти” и “Банкови карти”. Младите хора проявяват интерес и към по-специфични теми от работата на банковата институция, сред които корпоративното банкиране, капиталовите пазари и рискът от измами. Всички лекции, съпровождащи кампанията, са изработени от експерти на банката и са адаптирани за онлайн среда, като включват много дискусии, практически казуси и игрови елементи.

Инициативата “Часът на банката” се провежда за първи път през 2017 год. и оттогава е допринесла за повишаване на информираността и финансовата грамотност на хиляди ученици в цялата страна.

Назад