Програмата “Предприемачи в науката” е отворена за кандидатстванеНазад

До 6 септември 2021 г. студенти, млади учени и докторанти могат да кандидатстват със свои научни проекти в акселераторската програма “Предприемачи в науката” на Фондация Карол Знание.

Тазгодишното издание на инициативата ще подкрепи проекти със социално и екологично въздействие. Одобрените кандидати ще преминат през онлайн обучение, което ще им помогне да придобият нови знания и да превърнат научните си идеи в успешни бизнес начинания.

За първа година допустими кандидати са студенти с предприемачески дух, които искат да стартират компании, базирани на научни разработки със социално въздействие или въздействие върху околната среда. Първите могат да бъдат в секторите здравеопазване, зелена и чиста енергия, жилищно строителство и микрофинансиране, а вторите да адресират проблеми, свързани с климатичните промени, опазването на ресурсите, устойчиво земеделие и т.н.

Всички участници в обучението ще могат да кандидатстват в конкурса “Предприемач в науката” с награден фонд от 30 000 лв. Жури в конкурса са лекторите в обучителната програма, а победителят се избира с мнозинство.

Повече за изискванията и сроковете на програмата можете да прочетете ТУК.

 

Назад