БФЖ набира участнички за Feminist Boot Camp 2021Назад

Български фонд за жените (БФЖ) набира участнички за шестото издание на феминисткия си лагер, който ще се проведе през юли 2021 г. Лагерът “Feminist Boot Camp” е интензивен шестдневен семинар, насочен към овластяване на млади жени и момичета, особено от уязвими групи.

Участничките в лагера ще имат възможност да научат повече за феминистките и джендър теории и течения, за историята на женските движения, да обсъдят проблемите на съвременните жени, (не)равнопоставеността на половете и човешките права, ще се научат да разпознават и противостоят на различните форми на дискриминация. Освен знания, участничките ще придобият и развият практически умения за създаване и изпълнение на проекти, свързани с правата на жените и с постигане на равнопоставеност на половете, с организиране на събития, провеждане на кампании и т.н.

След приключване на лагера участничките, самостоятелно или в екип, ще могат да кандидатстват във вътрешен конкурс за финансова подкрепа за своите проекти в размер до 3000 лева, осигурена от БФЖ.

Участничките в лагера “Feminist Boot Camp 2021: Мечтай смело!” трябва да са на възраст от 16 до 35 години и да могат да отделят 5 или 6 пълни дни през юли 2021 г. Предимство имат жени и момичета от малцинствен произход и/или с увреждания,  ЛБТ+ жени и момичета, момичета и млади жени от малки и отдалечени населени места, преживели насилие.

Кандидатства се с попълнен формуляр ТУК до 23:59 ч. на 30 май 2021 г.

Участието във Feminist Boot Camp 2021 струва 600 лева, които са осигурени от Български фонд за жените. От участничките в събитието се очаква да се включат с вноска от 60 лева.

За въпроси и повече информация пишете на office@bgfundforwomen.org.

Назад