БДФ проведе своето Годишно общо отчетно-изборно събраниеНазад

На 27 май 2021 г. Български дарителски форум събра членовете си на Годишно общо отчетно-изборно събрание. Директорът на организацията, Красимира Величкова, представи отчета за предходната 2020 г. и план за развитието на БДФ за настоящата 2021 г.

Тя благодари на членовете на БДФ за изключителната им солидарност по време на COVID кризата. Като един от големите общи успехи на мрежата посочи  създаването на фонд “Обединени срещу COVID – 19” (по инициатива на БДФ, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България), мобилизирал огромна и навременна подкрепа за хора и общности, засегнати от пандемията.

Сред останалите постижения на БДФ очерта: създаването на НПО инфобанка и Дарителската карта, развитие на DMS платформата и програмата “Научи се да даряваш”, инициирането и участието в становища като реакция на законодателни промени, с цел подобряване на средата за развитие на сектора и срещу опитите за ограничаване на неговите права и действия.

Общото събрание избра и нов Управителен съвет на БДФ в състав:

Алексей Христов, Американска фондация за България”

Диляна Стоянова, УниКредит Булбанк

Елица Георгиева, Лидл България

Захарина Вецева, Кол Пойнт Ню Юръп/Telus International Bulgaria

Йоана Маринова, фондация „Лъчезар Цоцорков“

Стойко Петков, фондация „Благотворител“

Цецка Караджова, фондация „Светът на Мария“

Събранието се състоя в в пространство за събития The Steps, ул. „Братя Миладинови“, №12, гр. София.

Назад