Анкета проучва състоянието на социалното предприемачество у насНазад

Българска Фондация Биоразнообразие и фондация “Светът на Мария” са част от група граждански организации, обединили усилия в подкрепа на социалното предприемачество у нас. За да съберат актуална информация за бизнеса с кауза и очертаят актуални тенденции в средата, които да бъдат взети предвид при извършване на оценката на въздействие на Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика в края на 2021 г., организациите изготвиха анкета.

Анкетата е насочена към всички граждански организации, които подкрепят своите каузи и чрез развитието на социално предприемачество. Организаторите се надяват предоставената информация да очертае реалната картина за състоянието на социално-предприемаческия сектор и да може проблемите, които той среща, да бъдат взети предвид при оценката на въздействието на политиките по темата, Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика и свързаните с него правилници, методики и формуляри.

Другите инициатори са Български център за нестопанско право, Каритас България, Фондация “Свети Николай Чудотворец”, Фондация “Сингъл степ” и Фондация “Сошъл Фючър” в партньорство с Министерство на труда и социалната политика.

Назад