Кампанията „Не си сам“ помогна на 2212 синдикални членовеНазад

За една година благотворителната инициатива на КНСБ „Не си сам“ помогна на 2212 синдикални членове, минали през изпитанието на коронавируса. Сред подкрепените са и семействата на 22-ма починали. Кампанията започна на 1 май 2020 г. в знак на солидарност с всички работници – членове на организацията, които се сблъскват със заразата и имат нужда от подкрепа.

Общият финансов ресурс, разпределен сред заболелите членове, е в размер на 311 хил. лева. Те са изплатени от Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ и от основните членове на КНСБ – Съюза на българските учители, Федерацията на синдикатите в здравеопазването, Независимия учителски синдикат, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост, Независимата синдикална федерация на енергетиците в България, Федерацията на независимите синдикати от земеделието.

Съобразно утвърдените критерии за достъп до подпомагане по кампанията Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ изплаща помощи на хоспитализирани членове на КНСБ, които нямат достъп до други фондове за подпомагане чрез основните организации, в които членуват. За целта фондът осигурява финансови средства от дарения. От стартирането на кампанията на 1 май 2020 г. до 29 април тази година са набрани 68 946 лв.

До момента Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ е подкрепил 735 членове на КНСБ. Извършеният общ разход е в размер на 98 630 лв. Изплатени са помощи с 29 684 лв. повече от събраните финансови средства, като са ползвани приходи за други дейности на фонда.

През последните дни са депозирани още около 40 заявления на нуждаещи се от подкрепа и отговарящи на условията синдикални членове. За фонда обаче става все по-трудно да им помогне поради недостиг на средства. Ето защо той набира дарения на банковата сметка на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“:

IBAN: BG34UNCR76301010291100;

BIC код UNCRBGSF;

УниКредит Булбанк.

Основание за превода: Кампания „Не си сам“.

Назад