Скок на участниците в онлайн обученията за хора с увреждания на “Теленор” Назад

Двойно повече участници се включиха в първото издание на Академия “Open Mind” на “Теленор”, след като обученията станаха онлайн. Безплатните професионални обучения са за хора с увреждания и се провеждат в партньорство с неправителствената организация Jamba.

Академията трябваше да започне през март, но беше отложена поради обявяването на извънредното положение в страната. Регистрациите обаче нараснаха почти двойно – до 20 души. Обученията започнаха в онлайн среда, което позволи на участници от цялата страна да се включат.

Академията е продължение на програмата за кариерно развитие на хора с увреждания “Open Mind”, която “Теленор” провежда от 2015 г. насам. Курсовете са избрани спрямо уменията, които най-често са липсвали у кандидатите по програмата “Open Mind” през миналата година. Първата фаза започна с два курса – по базова компютърна грамотност и по корпоративна комуникация, като за втората фаза се планира и курс по английски език.

Преподавателите в Академия “Open Mind” са доброволци от бизнеса, съмишленици на Jamba и служители на “Теленор”.

Програмата “Open Mind” се провежда всяка година като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на “Теленор”. Общо 21 участници работиха в различни дирекции на компанията в рамките на досегашните издания на “Open Mind”. Сред тях са “Управление на процеси”, “Правни отношения”, “Човешки ресурси”, “Маркетинг” и др. От всички участници до момента петима останаха в “Теленор България” и след като приключиха участието си в програмата.

Назад