Приемат номинации за наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“

17.09.2020 | Новини

Фонд „Валя Крушкина” при фондация „Работилница за граждански инициативи” набира номинации за деветото издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. И тази година целта е да бъдат отличени онези достойни журналисти, които са доказали своята смела позиция, отстоявана в името на гражданите.

До 2 ноември 2020 г. журналисти от различни български медии, издавани в България или чужбина, могат да бъдат номинирани или да се самономинират в една от четирите категории на конкурса:

• Пишещ журналист – печатни медии и онлайн медии;

• Журналист от електронна медия – радио и телевизия;

• Снимащ журналист – оператори и фотографи;

• Журналист – надежда – млад журналист.

Материалите, с които журналистът участва, трябва да са авторски и да са публикувани в последните 12 месеца – от 11 септември 2019 г. до 10 септември 2020 г. Останалите условия ще откриете в указанията за кандидатстване.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който трябва да се опишат мотивите за номинацията. Материалите също трябва да бъдат представени. Попълнените формуляри с номинации, както и материалите се изпращат на електронна поща: gb.ig1713551844rf@sr1713551844uknok1713551844

Материалите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от журналисти от различни медии, включително носители на наградата през годините. Критериите за оценка на представените в конкурса материали са обективно и широко представяне на конкретен казус, нестандартното му отразяване и други.