149 снимки стигнаха до финала на фотоконкурса на тема „Биоразнообразие“Назад

Общо 149 снимки достигнаха до финалния кръг на фотоконкурса на тема „Биоразнообразие“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Компаниите с екологични политики предизвикаха служителите си да се включат в надпреварата със свои фотоси на растения и животни. Участваха представители на Пощенска банка, „Контур-Глобал Марица изток 3“, „Солвей соди“, „Аурубис“, „Овергаз“, „ТехноЛогика“, „ТехноМеджикЛенд“.

Екип на Българска фондация „Биоразнообразие“ (БФБ) се включи в подбора на най-добрите снимки от фотографска перспектива и от гледна точка на честота на срещане на даден животински или растителен вид. Журито беше впечатлено от качеството на фотографиите и от отношението на самите фотографи. „Подробното описание на някои от видовете и на личната среща с вида, дори латинските наименования на растенията и животните, наистина показват интерес и познание от страна на участниците“, споделиха от „Биоразнообразие“.

Българската мрежа на Глобалния договор на ООН организира емоционална церемония за отличаване на най-добрите снимки, а наградите бяха осигурени от онлайн магазина на БФБ – книгите „Бозайниците – важни за опазване в България“, „Интересните растения на Беласица“ и симпатичната Природа в кутия – “България” с морска сол “Цвете на солта”, планински чай и сладко от люти чушки.

Назад