„Забавно лято, грижовна есен“ обещава приключения за шести пътНазад

За шеста поредна година фондация BCause организира програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“, финансирана от “Филип Морис България”. Програмата за развитие на тютюнопроизводителните райони в България продължава и през 2020 год. в пълен обхват, като се адаптира към ограниченията на епидемичната обстановка.

В края на юли лятната образователно-приключенска академия за деца „Забавно лято“ започна  в 21 населени места. Първата част на програмата обхваща деца от 1 до 6 клас, разделени на три възрастови групи. Чрез специално създадената онлайн платформа www.zabavno.bcause.bg обучителите от НЧ „Бъдеще сега“ достигат виртуално до децата, родителите и учителите в отдалечените региони. Интерактивен “Приключенски дневник” води децата през серия от учебни игри, творчески задачи и предизвикателства, за да провокира интереса им по редица научни и социални теми.

Първоначално менторите се срещат с децата по места, за да им подарят книжния дневник и да ги преведат през онлайн платформата заедно с техните родители. След това продължават онлайн обученията и помощта от разстояние.

В социалните мрежи децата ще споделят своите постижения и новини в отделни Фейсбук групи, а на 14 август ще се проведе обща онлайн „Геройска среща“.

Заедно с детските академии започва подготовката и по останалите компоненти на „Забавно лято, грижовна есен“. За трета поредна година се провеждат академии за учители, които сега ще се фокусират върху нови методи за преподаване в 1-ви клас за постигане на бързи резултати в обучението на децата по грамотност.

„Академията за местни предприемачи“ продължава за четвърти път и през 2020 година. Освен към нови предприемачи в посочените региони, програмата ще подкрепи с напътствия и досегашни участници, за да се справят по-леко с последствията от разрастващата се икономическа криза.

А за да отговори на нуждите на най-възрастните в извънредната ситуация, фондация BCause ще предостави антивирусни препарати и хранителни добавки като част от четвъртия компонент на програмата.

Назад