Фондация BCause кани участници с идеи в Акселератора #ЩедриятВторник

17.10.2020 | Новини

Чрез Акселератора #ЩедриятВторник фондация Bcause ще подкрепи неправителствени организации с много ентусиазъм и желание, но с ограничени възможности да проведат дарителски кампании сами. За целта тя търси 12 активни организации, силно мотивирани да наберат средства за своята работа.

Критериите за избор ще са: реалистична финансова цел, ясна кауза, идея за възможни дарители, наличен екип за провеждане на кампания.

Участниците в Акеселератора ще получат предварително обучение и индивидуални консултации за правене на успешна кампания; индивидуален подробен план за провеждане на кампаниите; индивидуални ментори; включване в дарителските платформи Платформата.bg и DMS 17777; про боно подкрепа от професионални комуникатори; кратък Наръчник с основни стъпки и съвети. Предвиден е също фонд за платена реклама във Facebook до 100 лв. на организация.

Крайният срок за кандидатстване е 3 ноември 2020 г. Изисква се попълнена заявка, която да се изпрати на имейл адрес: gb.es1711620649uacb@1711620649ycul1711620649. Избраните участници ще бъдат обявени на 10 ноември, а обучението ще се проведе от 16 до 20 ноември т.г. (присъствено и/или онлайн). Индивидуалните консултации ще се състоят между 20 и 30 ноември т.г. Очаква се дарителските кампании да започнат на 30 ноември и да продължат до края на 2020 г.

ТУК може да се изтегли заявка за участие в Акселератора и да се получи повече информация.

Тази година денят #ЩедриятВторник е на 1 декември. Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък в края на ноември и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с реклами, купуват твърде много и ненужни вещи. Всеки може да помогне на любима кауза – с даряване на пари, с доброволчество или дори само със споделяне на каузата сред приятели и познати.

#GivingTuesday е глобална инициатива и се отбелязва в над 100 страни по света. Фондация BCause е двигател и вдъхновител на провеждането на ежегодната кампания #ЩедриятВторник в България.