Фонд „13 века България“ създава дарителска платформаНазад

Национален дарителски фонд „13 века България“ създава дарителска платформа, на която всеки ще може да предложи обществено значима кауза. След одобрение от администратор тя ще бъде огласена и подходящо представена. Фондът гарантира, че набраните средства ще бъдат използвани по предназначение и волята на дарителите ще бъде изпълнена.

Основните принципи на новата платформа са: честни каузи, прозрачни послания, контролирани дарения, обществена полза и данъчни облекчения. Всеки ще може да предложи дарителска кампания за идея с широк отзвук в полза на обществото, да подкрепи инициатива на друг с финансово или предметно дарение, да се запише като доброволец за нейното осъществяване.

НДФ “13 века България” търси най-подходящото име за новата платформа. Предложения се приемат на имейл: info@fund13veka.bg. Първото е от проф. Боян Биолчев – “Дарителска воля”.

Проф. Биолчев подкрепя идеята за създаването на платформа, “чрез която хората с ясен поглед в културата и за културата да могат да проявяват дарителските си идеи. В най-общо ниския имидж на дарителската дейност у нас, прояден от непрестанни примери за пиарска или финансова злоупотреба, Националният фонд се явява като категоричен гарант за равнището на дарителската инициатива и впоследствие за прозрачността при реализацията на дарението и за проследяването на неговото осъществяване съобразно дарителската воля“.

Назад