Приемат се номинации за медийните награди „Валя Крушкина“Назад

Фонд „Валя Крушкина“ откри кампанията за набиране на номинации за наградите за социална журналистика. Тази година те ще се присъдят в четири категории:

– “Пишещ журналист” – за печатни медии и онлайн медии;

– “Журналист от електронна медия” – за радио и телевизия;

– “Снимащ журналист” – за оператори и фотографи;

– “Журналист-надежда” – за млад журналист.

Журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират до 23 октомври 2019 г. Номинираните материали трябва да са авторски и да са публикувани в периода от 11 септември 2018 г. до 11 септември 2019 година.

Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който се описват мотивите за номинацията. Формулярът е достъпен на сайта на Фондация “Работилница за граждански инициативи”. Попълненият формуляр се изпраща на електронна поща: konkurs@frgi.bg.

Получените кандидатури ще се оценяват от независимо жури от изявени журналисти и общественици. Обективно и нестандартно представяне на конкретен казус, анализ на обществено значим проблем, ясно изразена лична позиция, отстоявана в името на гражданите, са критериите, по които ще бъдат оценявани материалите. Съгласно регламента на конкурса журито ще определи носителя на голямата награда измежду всички получени номинации. Имената на победителите ще бъдат обявени на специална церемония в края на годината.

Наградите са част от фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“. В досегашните седем издания на конкурса са номинирани над 350 журналисти с повече от 700 публикации.

Номинирай ТУК.

Назад