Avon България подкрепя ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието

07.02.2018 | Новини

Avon България – член на Българския дарителски форум от 7 години, е компания, която никога не се е страхувала да говори срещу домашното насилие. Вече 7 години  тя се бори срещу този наболял за страната проблем чрез благотворителната кампания „Говори открито срещу домашното насилие“.

Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, позната още като Истанбулската конвенция, е изцяло насочена към задължаване на държавата ни да предприеме отдавна чакани мерки за справяне с насилието над жени и е естествена стъпка в борбата на множество организации в България срещу домашното насилие. Затова Avon България застава твърдо зад нея и подкрепя организациите, които с години се борят за ратифицирането й, в това число и партньора в програмата –  „Алианс за защита от насилието, основано на пола“. 

Екипът на Avon изказва увереността си, че обществото ни няма да затвори очите си пред този изключително сериозен проблем и ще подкрепи Истанбулската конвенция за едно по-добро утре за всички жени, жертви на насилие.

Всеки, който иска да я подкрепи, може да го направи като подпише официалната петиция за нейното ратифициране: https://www.change.org/.

Цялото становище на Avon вижте на сайта им.