Седмица на фондациите и дарителите в България, октомври 2017Назад

За втора поредна година БДФ реализира Седмица на фондациите и дарителите в България. Тя стартира на 1-ви октомври – Европейският ден на фондациите и дарителите под мотото “Аз съм Надежда”. Целта й беше по вдъхновяващ начин, чрез кратки видеоистории да разкаже защо и как хора, които работят във фондации и компании – дарители са надежда за каузите, които подкрепят.

В първата част от кампанията се включиха десетки партньори, колеги, съмишленици, публични личности, които споделяха визии с надпис “Къде е Надежда”, а десетки млади хора в София и Пловдив с публични акции задаваха този въпрос на хората. Въвв втората – същинска част, членове на Български дарителски форум споделяха защо те са надежда за някого и как променят света му със своата работа.

Благодарим на Елица Баракова, фондация BCause, Илияна Николова, Фондация  “Работилница за гражнадски инициативи”, Юрий Вълковски, фондация “Промяната”, Надежда Дерменджиева, Български фонд за жените, Ирина Василева, М-Тел, доброволците от екипа на УниКредит Белбанк за споделените истории в рамките на кампанията. Също и на доброволците от фондация “Искам бебе” и фондация “Америка за България”, които също споделиха защо са надежда.

Заедно с тях десетки членове на БДФ и организации,както и известни публични личности (Михаела Филева, Любо Киров, Луиза Григорова и т.н.) направиха по-видима кампанията и дейността на дарителите.

Така посланието ни достигна до близо 400 000 души. Ако само малка част от тях знаят малко повече за това какво постигат дарителите в страната и друга, също малка част – имат идеи как самите те могат да почнат на влагат усилия, труд, идеи и понякога – средства в подкрепа на една или друга кауза, кампанията е била успешна.

Назад