Стартира работа по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8“ – „Бъди до мен“!

13.07.2016 | Новини

В края на месец юни стартира работата по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8“ – „Бъди до мен“, която осигурява психологическа, юридическа и практическа помощ на жени с рак на гърдата и техните близки. Дейностите по програмата се реализират благодарение на дарението от 100 000 лв., набрано чрез кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“ през цялата 2015 година и обявено в месеца за борба с рака на гърдата – октомври. Всички дейности по проекта ще се осъществяват в слFondacia_Edna_ot_8_2015едващите 12 календарни месеца.

Програмата „Бъди до мен“ е замислена така, че да успее да покрие основни дейности в помощ на жените с рак на гърдата не само в София, но и в страната. 25% от дарението (25 000 лв.) ще бъде изразходвано за професионално консултиране, информиране и пряка работа с жените – индивидуални юридически, информационни и практически консултации. 16.6% от бюджета (16 600 лв.) ще осигурят Групи за взаимопомощ (2 групи по 10 срещи), Арт-терапии (12 занимания), индивидуални психологически консултации, както и заснемане на 4 видеа със съвети от психолога на Фондацията, които дистанционно да помагат на жени в нужда. За профилактични прегледи ще бъдат отделени 35 000 лв. (35%), а за закупуване на специализирани сутиени за жени, преживели мастектомия, ще се отделят 13 400 лв., с които ще се осигурят над 220 сутиена. 10% от бюджета е отделен за административни разходи.

Shal_Ot_liubov_kym_jivotaПрез 2015 г. кампанията „От любов към живота“ постави основен акцент върху осигуряването на помощ на жени, които се борят с рак на гърдата и заедно с новия си партньор – Фондация „Една от 8“ подготви програмата „Бъди до мен“. Тя е възможна благодарение на продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на Avon – разнообразни артикули, които се предлагат целогодишно в брошурите на Avon и на сайта на компанията – avon.bg. 100% от печалбата от всеки закупен продукт се заделят за каузата, като и през 2016 г. продължават да се набират средства за финансиране на програмата, след изтичането на първите 12 месеца.