Грантът „Благотворителността през обектива“ е удължен до 31 май

11.05.2016 | Новини

Срокът за участие в грантовата програма за фотография на Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” се удължава. Проекти се приeмат онлайн до 31 май 2016 на адрес moc.l1711625613iamg@1711625613vitke1711625613bogal1711625613b1711625613. Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничения във възрастта.

Грантовата програма „Благотворителността през обектива“ е единствената по рода си в България. Тя дава възможност на фотографите да осъществят свой фотографски проект на тема „благотворителност“.

Ако вие имате идея как да представите визуално и със средствата на фотографията всякаква форма на подкрепа, която прави действителността ни различна:

– Доброволчески акции;

– Екологични инициативи за опазване на природата;

– Безвъзмездна подкрепа за възрастни, деца от институции, хора от маргинализирани групи – често тази подкрепа не е финансова, тя може да бъде нечие време, идеи, труд и т.н за дадена кауза;

– Проекти, които развиват културната ни среда – дейности на читалища, по-малки местни културни инициативи в различни населени места в страната, които приобщават жителите им към света, възстановявене на храмове и т.н;

– Хора, които просто помагат на други хора, за да променят живота си.

то конкурсът е за вас!

Ще бъдат финансирани до три проекта на стойност 2 000 лева всеки.

Журито е в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Освен финансиране, победителите в конкурса получават професионална помощ от ментор – член на журито.

Наградените фотографски проекти ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита през октомври 2016 в Националния дворец на културата в София, а след това ще пътува в различни градове на страната.

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България, Райфазенбанк.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, Фотосинтезис Арт Център.

Медийни партньори са: Vesti.bg, Мениджър, Обекти, Информационен портал за НПО в България.

Подробности за категориите и условията вижте на сайта на фотоконкурса.