ФРГИ организира уъркшоп за набиране на средства по модела „Дарителски кръг“Назад

На 12 и 13 ноември 2015 г. Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за пръв път организира уъркшоп на тема „Създаване и развитие на дарителски кръг“ със специален гост–лектор Южени Харви от The Funding Network (TFN), организацията въвела и разпространила модела в над 15 страни по света.

Дарителският кръг е уникален метод за набиране на средства, при който организациите представят лично своите идеи и каузи пред дарителите. Това дава възможност на дарителите да се запознаят с проблемите, които организациите срещат и да станат техни дарители или доброволци.

От създаването си през 2002 г. до днес The Funding Network (TFN) е разпространила дарителския кръг в над 15 страни по света, включително Австралия, Южна Африка, България, САЩ, Турция и Румъния. Проведените до момента над 250 срещи на дарителските кръгове на TFN са събрали общо над 12 милиона американски долара за финансиране на над 800 малки до средни проекти на нестопански организации, които работят за социална промяна. Индивидуалните дарения по време на срещите на дарителските кръгове варират от $10 на човек (в младежките дарителски кръгове) до $ 1000 на човек, а в България дарителската стъпка е 50 лева. У нас моделът е въведен през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

По време на уъркшопа ще бъде представен и българският опит в организиране на дарителски кръгове. Всички участници ще се запознаят с модела „Дарителки кръг“ и неговите ключови елементи: формат на събитията, развитие на членство в дарителския кръг, популяризиране, подбор на проекти и др. Участниците ще развият умения да планират срещи на дарителски кръгове със самоувереност и ефективност. Научете как да се включите тук.

Назад