10-та юбилейна церемония на Стипендиантската програма “Готови за успех”Назад

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) подкрепя млади момичета и момчета с отличен успех, загубили единия или и двамата си родители.

Стипендиите са за отличници- сираци и полусираци, които учат в 12 клас или в държавен университет. Mинималният необходим успех е 5.00 за студенти и 5.50 за ученици. Средствата се отпускат за една учебна година (десет месеца) – едногодишната студентска стипендия е 2000 лева, а ученическа – 1000 лева.

Тази учебна година е юбилейна, 10-та година за „Готови за успех” и ще се състои на 10 ноември от 19.00 ч. в Централен военен клуб, София.

Досега ФПББ са раздали 908 стипендии на обща стойност над 1 280 000 лв. „Тази година ще дадем 1000-ната стипендия. Така ние и нашите дарители казваме на младите хора без родители, че техните усилия в образованието са важни за нас”, подчертава Яна Рупева. Децата, останали без родители, рядко имат финансова възможност да продължат образованието си, защото са принудени да работят, за да оцелеят. Почти половината от приетите студенти без родители отпадат в процеса на обучение поради липса на финансови възможности, сочи статистиката.

Още за стипендиите можете да прочете тук.

 

Назад