Станете ментор на ученици и създайте училищен отбор по роботикаНазад

Подкрепете и вдъхновете учениците от училището, в което преподавате да създадат робот, който да изпълнява социални мисии. ФРГИ и SAP Labs България чрез съвместната им менторска програма за учители „Роботика за България“ ви предлагат една добра възможност да насърчите интереса на учениците към научката и технологиите, като създадете отбор по роботика, съгласно концепцията на  FIRSТ LEGO League.

ФРГИ търси менторски екипи от двама учители, преподаващи в едно и също училище, които да изградят поне един училищен отбор от съответното училище. Одобрените канидати ще присъстват на двудневно обучение в София, с осигурени транспортни разходи, както и консултации за: правилата и условията на състезанието First Lego League; конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom; събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство. Научете как да кандидатствате тук.

Програма „Роботика за България“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на SAP Labs България.  Програмата цели да  стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип, чрез създаване условия за изграждане и подготовка на училищни отбори по роботика.

Назад