Връчват наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ през ноемвриНазад

На 26 ноември в Студио 1 на БНР за четвърта поредна година фонд „Валя Крушкина“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще връчи годишните награди за качествена и обективна журналистика.

Наградите ще бъдат връчени в шест категории: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист.

По време на церемонията ще бъде обявен и носителят на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“, която се връчва за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост.

Освен специални стъклени статуетки, отличените в отделните категории ще получат парична награда в размер на 500 лв., а носителят на голямата награда – 1000 лв.

Тази година в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“ бяха получени общо 53 номинации със 108 различни материала. Конкурсът се организира за четвърти път от фонд „Валя Крушкина“, създаден през 2012 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Целта на инициативата е да отличи достойните журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. Интересът към конкурса и тази година доказва необходимостта от подобно начинание.

Назад