Фондация Лале обяви “Награди Доброволческа инициатива 2015”Назад

IMG_0877_700x500Годишните награди Доброволческа инициатива 2015 бяха обявени на тържествена церемония на 2 декември 2015 г. Празнично украсеното централно фоайе на Народния театър „Иван Вазов” се изпълни с десетки доброволци, съмишленици и гости в празнично настроение.

По традиция Президентът на Република България Росен Плевнелиев поздрави доброволците в България и отправи към тях апел за говорят за делата си, да разказват за направеното, да увличат и другите.

Мария Петкова от Фондация Лале говори за идеята за наградите и значимостта на доброволчеството като личен избор, удовлетворение, свързаност с другите, възможности за развитие. Тя заяви и ангажимента на фондация Лале и НАРД да започнат публичен разговор за стандарти за организирано доброволчество в България. Ренета Венева от Национален алианс за работа с доброволци разказа за номинациите и тенденциите в конкурса, за включването на все повече млади хора и ученици в различни доброволчески дейности. Тя посочи, че е време да мислим за възможности за валидиране на уменията на доброволците.

Изпълненията на младите музиканти от Национално Музикално училище “Любомир Пипков” Ния Лечева, Виктор Тренев и Йосиф Шерцел на творби на Йохан Себастиан Бах и Хоакин Родриго допринесоха за празничното настроение.

Повече за събитието можете да прочете на интернет страницата на фондация Лале.

 

Назад