„Детски музей на колела” – проект на Societe Generale ЕкспресбанкНазад

Societe_logo„Детски музей на колела” – проект на Societe Generale Експресбанк и фондация „Изиарт”, ще зарадва и тази година деца от шест града в страната. Своеобразното лятно училище по изкуства е напълно безплатно и ще се проведе в Стара Загора, Пловдив, Благоевград, София, Варна и Бургас.

Първа „спирка” на Музея е град Стара Загора – площадът до общината на 18.07.2015 г. в събота, Пловдив – 19.07.2015г. неделя, където музеят ще спре в Цар Симеоновата градина. Следват Благоевград, София, Варна и Бургас.
Идеята на проекта е чрез безплатни творчески работилници, децата да бъдат запознавани с основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт. На площ от над 200 кв.м водещите на ателиетата, студенти и дипломанти на Националната художествена академия с опит в работата с деца, както и служители доброволци от Societe Generale Експресбанк, ще разкажат по достъпен начин историята на изкуството и ще помагат на децата да развият креативността си.

 

 

Назад