Продължава успешното турне на пътуващата изложба „Пазители и традиции“ на ФРГИНазад

jivo-nasledstvoДо 10 септември гости и жители на с. Бърдарски геран могат да посетят пътуващата изложба на ФРГИ „Пазители и традиции“. Изложбата включва 20 фотографии на тема традиции, обичаи и фестивали от миналото българина и е разположена в Кметството на селото.

На 15 септември, по време официалното тържество по случай първия учебен ден ще се състои откриването на изложбата и в ОУ „Виделина“ село Сейдол, област Разград.

До момента изложбата гостува в  Кюстендил, София, Бистрица, Пожарево и Победа. Снимките, включени в нея са дело на  фотографа Радич Банев и са заснети по време на фестивала „Живо наследство 2014“, реализиран от ФРГИ по едноименната програма.

През 2013 – 2014 г. по програма „Живо наследство“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подпомогна 21 организации от цялата страна да възстановят забравени традиции и обичаи и да ги съхранят, предавайки ги на по-младите. Научете повече кои традиции и обичаи бяха възстановени и съхранени в последното издание на програмата от виртуалния музей „Живо наследство“.

Назад