Включи се в дарителската инициатива на ФРГИ #GivingNoVolianceTuesdayНазад

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) се присъедниява към глобалната дарителска инициатива#GivingTuesday за втора поредна година. Тази година ФРГИ се включва с кампанията #GivingNoViolenceTuesday, която има за цел да  набере средства за превенция на насилието и тормоза в училище.

С набраните средства се предвижда да бъдат  реализирани инициативи за борба с насилието в училище в 8 български  града: Видин, Лом, Монтана, Перник, София, Кюстендил, Дупница и Сливен. На местно ниво изпълнители на инициативите са „младежките банки“, сформирани към младежки организации или местни фондации, които набират идеи, средства и сподвижници в подкрепа на каузи, важни за самите младежи. За всяко от отделните места са нужни 500 лева. Общо 4000 лева са необходими, за да има различни местни младежки инициативи срещу насилитето в училище.

Според проучване на Европейската мрежа срещу детско агресивно поведение у нас един на всеки двама ученици в средното училище е бил свидетел на насилие в училище, а един на всеки трима е бил жертва. Всеки може да промени тази статистика като дари чрез кредитна или дебитна карта или с банков превод  от тук.

В момента пет от Младежките банки в Стара Загора, Габрово Бургас, Пазарджик и Шумен реализират вече своите проекти. Средствата, с които провеждат инициативите са осигурени от частен дарител на ФРГИ.

Назад