Представяне на сборник “Благодетели и благотворителност в България – между възхвалата и отрицанието”Назад

снимкаНа 20-ти юли Български дарителски форум съвместно с Американска фондация за България организира среща – дискусия в Народното събрание  по повод новоиздадения сборник „Благодетели и благотворителност в България – между възхвалата и отрицанието“.

Сборникът представя дарителската традиция в страната ни през съществуващите законодателни актове, регламентирали даренията, дарителството и структурите на гражданското общество в края на 19-ти до средата на 20 век.

Това е възможна интересна и задълбочена гледна точка, от която да тръгнем с поглед и анализ към днешното законодателство в сферата, включително – към новите промените, предвидени ЗЮЛНЦ.

Програма на събитието:

10.00
Откриване – Гроздан Караджов, депутат от РБ, председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС и Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум.

10.10 – 10.30
Гледната точка на авторите на сборника – проф. Веска Николова и  доц. Росица Стоянова.

10.30 – 12.00
Дискусия с участието на:  Д-р Атанас Славов, съветник на министъра на провосъдието, Алексей Христов, директор на Американска фондация за България, Любен Панов, директор на Български център за нестопанско право.

Вход: Само след предварително записване до 16.07 на електронна поща: bkirilova@dfbulgaria.org

Необходимо е да изпратите име и фамилия и организацията, която представлявате.

 

Назад