През месец октомври Bulgaria Mall ще свети в розово в подкрепа на битката срещу рака на гърдатаНазад

Фондация „Една от 8“, AVON “От любов към живота“ и Bulgaria Mall
си подават ръка в световния месец за борба с коварната болест

avonВ рамките на световния месец срещу рака на гърдата Фондация „Една от 8“, AVON „От любов към живота“ и Bulgaria Mall си партнират, за да напомнят на българката колко е важно ранното откриване на болестта, както и подкрепата, необходима на диагностицираните дами в България и техните семейства. Това ще се случи по един изключително красив начин – сградата на Bulgaria Mall ще бъде осветена в розово от 1 до 31 октомври, за да покани както своите посетители, така и всички граждани и гости на София да се присъединят към битката с коварната болест.

Розовият „воал“ от светлина, който ще обгръща сградата на търговския център, беше тестван преди броени дни, като официално стартира на 1 октомври. Инициативата е нова за България, като в световен мащаб множество обществени сгради и забележителности са били осветявани до този момент в знак на подкрепа. Сред тях са Бъкингамският дворец в Лондон, Операта в Сидни, Ниагарският водопад, Бранденгбурската врата, наклонената кула в Пиза и много други.

Част от партньорския проект е и „Розовата седмица“ с посланието „Бъди до мен”, която ще бъде организирана през последната седмица на месец октомври. Домакините от Bulgaria Mall и партньорите от Фондация „Една от 8“ и AVON „От любов към живота“ ще поканят всички дами да посетят специалния розов кът за приятелска среща и разговор за болестта, подкрепата и ранната диагностика. Основната цел на партньорството е да работи за по-добра информираност по темата и да напомни колко важна е превенцията и ранната диагностика, защото ракът на гърдата е 100% лечим, когато бъде открит навреме. От любов към жените с рак на гърдата (в България са над 48 000 жени) заедно ще покажем важността на подадената ръка и на това истински да застанеш до човека, който има нужда от твоята подкрепа.

„Бъди до мен“ е програма на AVON и „Една от 8“, която ще осигури психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както практическа и информационна подкрепа по време на цялото лечение и във всеки един етап, в който е необходима. Това става възможно с поръчка на благотворителен продукт от розовата серия на AVON на Представител или на AVON.BG, като 100% от печалбата от всеки артикул се заделя за каузата.

За Фондация „Една от 8“
Фондация Една от 8 е създадена през 2013 година с идеята да предоставя социална и емоционална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата. Основната работа на Фондацията е поддържа¬нето на Клуб, в който жените и техните близки могат да намерят помощ и подкрепа в борбата си с диагнозата. В Клуба се предлагат индивидуални психологи¬чески консултации, групи за взаимо¬помощ, практически консултации, занимания по йога и йога на смеха, правни консултации и кон¬султации с професионален гримьор, арт-терапии, беседи с лекари, Розови петъци и др. Всички тези дей¬ности се предлагат безплатно за нуждаещите се. В допълнение жените, които имат нужда, могат да вземат от нас перука, тюрбан за глава както и протези, и сутиени, специализирани за жени преживели мастектомия.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България
Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до 2014 г. са насочени изцяло в посока ранна диагностика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

Назад