Предстои четвъртото издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“Назад

krushkinaДо 20 октомври 2015 г. български журналисти от медии, издавани в България или чужбина могат да бъдат номинирани или да се самономинират за участие в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Категориите на конкурса са шест: – печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист.

Основните критерии за оценка на номинациите са обективност, нестандартно отразяване и аналитичност. Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в рамките на последната година – от 11 септември 2014 до 11 септември 2015 година. Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала.

Носителят на Голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито измежду номинираните. Тя е на стойност 1000 лева и е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателството, за журналистическа доблест и смелост.
Участието в конкурса става чрез попълване на формуляр, в който освен кратко представяне на кандидата трябва да се опишат мотивите за номинацията. Попълненият формуляр за номинация се изпраща на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 20 октомври 2015 г. Формулярът за номинация, както и допълнителна информация за конкурса ще намерите тук.

Конкурсът „Валя Крушкина – журналистика за хората“ се организира от Фонд „Валя Крушкина“при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за четвърта поредна година. Целта на конкурса е да отличи журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите.

В досегашните издания на конкурса са получени над 210 номинации с над 400 материала. Интересът към конкурса потвърждава необходимостта от подобно начинание и показва, че наградите на името на Валя се превърнаха в мерило за качествена журналистика. Повече за Фонд „Валя Крушкина“, можете да научите тук.

Назад