Само седмица до крайния срок на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ 2014Назад

До 21 май на blagobektiv@gmail.com може да изпратите фотографии, които отразяват вашата представа за правене на добро: нечия кауза, проект в полза на обществото, доброволческа инициатива, смислена промяна около нас и лицата на хората, които са я осъществили. Всички снимки трябва да бъдат придружени с кратък текст.

Конкурсът е за любители и професионалисти и се организира от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” с подкрепата на фондация „Америка за България“, като целта му е да популяризира ролята на благотворителността чрез средствата на фотографията.

Категориите, в които ще бъдат излъчени победители в конкурса, са 8:

1. Благотворителност и образование
2. Благотворителност и здраве
3. Благотворителност и култура
4. Благотворителност и екология
5. Благотворителност и социална подкрепа
6. Моят герой
(лицата и действията на хора, направили нещо значимо за друг човек или кауза)
7. Фоторазказ за благотворителността
(група от 4 до 8 фотографии на една тема)
8. Награда на публиката

Журито, което ще определи победителите, е в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Явор Попов. Спечелилият в осмата категория ще се реши чрез гласуване на публиката в сайта на конкурса.

Церемонията по връчване на наградите ще бъде в галерия CREDO BONUM, ул. „Славянска“№2. От 3-ти до 13-ти юли там може да видите и изложбата с фотографиите на победителите. Те ще бъдат публикувани и в специален каталог с издание на културно-информационния гайд „Програмата”, а от есента изложбата ще пътува и в различни градове на страната.

Наградите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България,Райфайзен банк, Софарма, Walltopia.

Партньори на конкурса са Българска фотографска акдемия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, Галерия и фондация CREDO BONUM, Информационен портал за НПО в България, Фото Форум, ФотосинтезисАрт Център.

Медийни партньори са: БНТ, сп.„Обекти“, сп.„Мениджър“, културно-информационен гайд „Програмата», OffroadBulgaria, Off News, Vesti.bg, Фотобюлетин.

Подробности за условията на конкурса вижте на сайта www.blagobektiv.org.

Имате ли затруднение с изпращането на голям формат снимки през имейл адрес, ползвайтеTranzit.

 

 

 

Назад