Започна регистрацията за Postbank Business RunНазад

Точно след месец ще се състои втората корпоративна щафета, организирана от клуб „Бегач“ (www.businessrun.begach.com), с подкрепата на Пощенска банка (www.postbank.bg).

След успеха на първото издание на състезанието, което бе част от Sofia Evening Run през октомври 2013 г., щафетата вече е изнесена в отделно събитие. Надбягването ще бъде на 8 юни от 10 ч., като този път фирмите ще се състезават на „своя територия“ в Бизнес Парк София. Регистрацията е отворена до 30 май или до достигането на лимита от 200 отбора, а право на участие имат представители от всички фирми в България.

По регламент всеки отбор е от 4-ма бегачи, които трябва да пробягат по 4 км всеки. Трасето е с дължина 1 км, което значи по 4 обиколни от участник преди предаване на щафетата. Отборите ще получат алуминиева щафетна палка сертифицирана от IAAF (Международната асоциация на федерациите по лека атлетика), а времето на бегачите ще се засича с електронен чип, закрепен за състезателния номер.

Освен посланието да сме по-активни, сред основните цели на организаторите е да популяризират и благотворителността. Тази година клуб „Бегач“ подкрепя проекта на УНИЦЕФ в партньорство с Пощенска банка „Най-добър старт за всяко дете“ за развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве. За каузата на събитието ще бъде дарена 30% от регистрационната такса на отборите, а всяка компания има възможност да дари и допълнителна сума през формата за регистрация.

През 2013 г. в корпоративната щафета на Бегач и Пощенска банка се включиха 120 отбора от 70 компании или общо 480 състезатели. Трите най-бързи отбора бяха от ИТ сектора, който като цяло бе сред най-силно представените. Тази година целта е 200 фирмени отбора да се включат в надпреварата. Пощенска банка подкрепя инициативата като част от цялостната си стратегия за корпоративна социална отговорност.

Спортен клуб „Бегач” е неправителствена организация в обществена полза, основана през 2012. Целта на клуба е да популяризира бягането, дейността на открито и дарителството. Всички членове на клуба са непрофесионални бегачи и са доброволци. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика.

За допълнителна информация за клуб „Бегач“
Websitе: http://begach.com/
e-mail: info@begach.com

За допълнителна информация за Пощенска банка:
Отдел „Корпоративни комуникации“, Пощенска банка, тел. 02/ 8166 178, 8166 508, 8166 101, e-mail:pr@postbank.bg
http://mediacenter.postbank.bg

Назад