Старт на шестото издание на „Мтел еко грант”

26.03.2014 | Новини

Стартира набирането на проекти за финансиране по програмата „Мтел еко грант“, в рамките на която за шеста година подред ще бъдат финансирани безвъзмездно малки проекти в облатта на екологията. Крайният срок за изпращане на проекти изтича непосредствено след великденските празници – на 22 април 2014 г.

Основното изискване към кандидатите е да предложат идеи, свързани с опазването, поддържането и възстановяването на местообитания или популации на видове, както и с насърчаването и популяризирането на практики за биологично земеделие, обясниха организаторите.

Новото тази година е засилването на образователния и информационен компонент. Приоритетно ще се гледа на проектите, които предвиждат да работят отблизо с различни групи хора и да въздействат на поведението им. Конкурсът е отворен и за идеи, които насърчават взаимодействието между професионалните природазащитници и училища, детски градини, читалища.

Освен традиционните проекти, през тази година Мтел ще финансира и два специални проекта. „Зелени идеи на колела” ще търси творчески идеи за национален проект, който рекламира ценностите на опазването на природата. Идеята е те да достигнат до повече хора и буквално „на колела“ да обиколят различни кътчета на страната. Това може да са идеи за театрални постановки, пърформанси, изложби и всякакви други арт изяви, чийто сценарий да е в контекста на екологията.

Формулярите и описание на необходимите документи за кандидатстване по програма „Мтел еко грант” могат да бъдат свалени от сайта на телекома и от тук. Крайният срок за подаване на документи за кандидатстване е 22 април само онлайн на gro.f1713894900acb@s1713894900rukno1713894900k1713894900.

Още информация за шестото издание на „Мтел еко грант”