Отворен е конкурсът за най-добър бизнес план на НПОНазад

Българският център за нестопанско право, Програмен и аналитичен център за европейско право и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация „Америка за България” обявяват старта на програмата си за социално предприемачество. Най-добрите три бизнес плана ще получат 30 000 лева, за да развият идеите си. Проектът включва обучения по социално предприемачество и развитие на стопанска дейност от нпо, подготовка на бизнес план за стартиране на стопанска дейност и участие в конкурс за най-добър бизнес план.

Инициативата е подходяща за всички неправителствени организации, които развиват или имат намерение да развиват стопанска дейност в подкрепа на своята мисия и цели.

За участие могат да кандидатстват НПО, които: – съществуват повече от 1 година (т.е. регистрирани преди 30 юни 2013 г.); – имат най-малко два успешно изпълнени проекта/инициативи в последните 2 години; – имат годишни приходи над 10 000 лева за последната година (2013 г.) или повече от 20 000 лева за последните две години (2012 и 2013 г.).

Спечелилите неправителствени организациите ще си разпределят награден фонд от 30 000 лева, предоставен от Фондация УниКредит и Фондация „Америка за България”.

Повече за самата програма, както и формуляра за кандидатстване можете да намерите тук.
BCNL_awards
През 2013 г. в програмата се включиха 24 организации, от които осем достигнаха до финала и представиха своите бизнес планове пред авторитетно жури, съставено от бизнес лидери и потенциални инвеститори. Победителят, Сдружение Трансформатори получи награда в размер на 12 000 лева, а журито реши да даде две втори награди (всяка по 9 000 лева) на Сдружение „Закрила, Обич и Вяра”, Търговище и Сдружение „Прегърни ме”, София.
AFB-logo Unicredit_foundation_logo

logo_BCNL          pacep_logo

Назад