Проект „Държавата и кампаниите за набиране на средства”Назад

За Проекта

Анализира ефективността, прозрачността и медийното отразяване на три публични кампании за набиране на средства, организирани от държавни структури: Българската Коледа, Кампанията на МВР за децата на загиналите и пострадали полицаи и пожарникари, Кампанията на Столична община „Да бъдем по-добри”.

В рамките на проекта БДФ обяви конкурс сред своите членове – фондации, който е
за изготвяне на проект за популяризиране и рекламна стратегия на кампания за набиране на средства. Целта му е да подкрепи създаването на рекламна стратегия на кауза на гражданска организация. По този начин каузата получава възможност да бъде популяризирана широко в общественото и медийното пространство и да се проследи ефекта и успеха й, в следствие на достъпа до по-широк кръг дарители. За победителя БДФ осигурява финансиране в размер на десет хиляди щатски долара.

В конкурса участваха 5 организации. Техните предложения бяха оценени от експертно жури в състав: Любомир Аламанов (APRA Porter Novelli), Мария Гергова (United Partners), Михаил Стефанов (Фондация A 21), Николай Бойков (All Channels), Яна Бюрер Тавание (Български хелзинкски комитет).

Проектът се финансира от CEE Trust.

Профил на журито

Любомир Аламанов, старши съдружник в APRA Porter Novelli Group. Един от основателите и Председател на Българската Асоциация на Агенциите за Дигитални Комуникации. Един от основателите и първи Председател на Българската Асоциация на ПР Агенциите. Сред клиентите, за които работи, са компании като Кока-Кола, Нестле, ХП, Майкрософт, Байерсдорф, Сименс и много други.

Мария Гергова е основател и собственик на Юнайтед Партнърс – една от водещите специализирани агенции за стратегически комуникации. Заемала е позицията Член на борда на директорите на Международната ПР Асоциация /IPRA/ в четири поредни години. През 2009 г. Мария е избрана за президент на Международната ПР Асоциация – първият президент представител на Централна и Източна Европа. Член на борда на Българското дружество за връзки с обществеността и основател и член на борда на Българската асоциация на ПР агенциите.

Михаил Стефанов е директор Комуникации във фондация “Кампания А21”, глобална неправителствена организация, бореща се с трафика на хора. Преди това ръководи комуникационния отдел на Национална мрежа за децата, най-голямата мрежа от детски организации в България. А на маркетинга на каузи се посвещава след като натрупва значителен опит в света на бизнес комуникациите, ръководейки проекти за водещи български и международни компании.Николай Бойков е Управляващ Директор Операции
All Channels Communication Group.
През дългогодишния си опит управлява създаването и осъществяването на комуникационни стратегии в разнородни индустрии като телекомуникации, бързооборотни стоки, фармацевтика, финанси и др. От 10 години е неразривна част от екипа на All Channels Communication Group, където се развива в областта на PR, дигитални комуникации и стратегически маркетинг. През 2009 г. оглавява PR агенцията на Групата – All Channels│PR.Яна Бюрер Тавание e директор “Кампании и комуникации” на Българския хелзинкски комитет. Има дългогодишен опит в медии (“Капитал”, “Дневник” и др.), носител на множество журналистически награди. Яна е съосновател на платформата за доброволчество TImeHeroes.Org, както и съорганизатор на конференцията за споделяне на идеи TEDxBG. Стипендиант е на TED. Млад глобален лидер на Световния икономически форум.

Назад