Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България отново организират конкурс за есе на тема “Екомания”Назад

Темата тази година е “Капка по капка” и цели да отличи най-доброто есе, посветено на водните богатства, тяхното значение за околната среда и живота на всеки един от нас. Темата е отворена и за индивидуални интерпретации.

За втора година официален партньор на конкурса е Кока-Кола ХБК България с инициативата “Зелен Дунав”, която е част от дългосрочната политика на компанията за опазването и устойчивото използване на водните ресурси.
Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

Правилата са кратки и лесни – от 500 до 1500 думи (между една и три печатни страници). Есетата трябва да се пращат на адрес eco@netinfocompany.bg. Заедно с есето, участниците в конкурса трябва да изпратят трите си имена, възрастта си и телефон за връзка.
Срокът за изпращане е до 24.00 часа на 28-ми юни.

Всички есета ще бъдат публикувани в специално създадената рубрика “Екомания” на информационния сайт без редакторска намеса и по реда на тяхното получаване.

Победителите ще бъдат обявени на Международния Ден на река Дунав – 29-ти юни, а наградите ще бъдат получени на специална церемония в Софийски университет “Св. Климент Охридски” на 2 юли.

Победителят ще получи дунавски уикенд във Виена с включен тур с кораб по реката и ще бъде стимулиран и с още една награда – лаптоп DELL Inspiron N5010. Второ място носи едноседмична екскурзия в Национален парк “Централен Балкан” и фотоапарат OLYMPUS SP-620UZ. Авторът на есето, класирано на трето място получава фотоапарат OLYMPUS VR-320, с който да запечата природните забележителности и водни богатства на страната.

По традиция министър Караджова ще награди и най-малките участници в конкурса, които ще получат енциклопедии, посветени на водите и околната среда.

 

 

Назад