VIVACOM започна операция "Жълти стотинки" 2011

13.09.2011 | Новини

VIVACOM фонд стартира социалната си кампания операция „Жълти стотинки“ за втора поредна година. Кампанията ще подкрепят повече от десет частни компании. 
Тази година инициативата ще събира средства за финансирането на нов подход на отглеждане на изоставени деца. Това е първата кампания в България, която успява да обедини толкова компании от частния сектор около обща кауза. Това ще даде възможност средства да се събират в над 1000 места в цялата страна от 13 септември до 13 ноември 2011 г.
Набраните средства ще бъдат предоставени на фондация „Надежда за малките“, която предлага алтернатива за временно отглеждане на изоставени бебета и малки деца в „Малка къща“ в кв. Княжево. С помощта на събраните дарения ще се подпомогне функционирането на вече изградения дом, където децата получават индивидуална грижа и внимание. При достатъчно събрани средства фондацията планира да изгради и втора „Малка къща“.
Операция „Жълти стотинки“ 2011 е инициатива за набиране на средства на национално ниво. Апелът към всички хора в страната е да дарят своето ресто, за да продължи функционирането си уютният и любящ дом за изоставени бебета, докато те намерят своите истински семейства. В периода на кампанията всеки може да остави своето ресто на касите на VIVACOM и останалите 12 партньори на инициативата – Societe Generale Експресбанк, Carrefour, Marcel Toys, Chipolino, Onda,  Mr. Bricolage, Jeff, DHL, inmedio, Relay, 1 Minute и Zadrujno.bg. Събраните средства ще бъдат удвоени от компаниите-участнички в проекта.
Индивидуални дарения мога да бъдат направени и:

  • чрез обаждане на 0 900 5 10 01 (1,20 лв.с ДДС на обаждане)
  • с SMS на кратък номер 17 777 и текст DMS MALKITE (1,20 лв. с ДДС)
  • с банков превод по сметка в Societe Generale Експресбанк, IBAN BG68TTBB94001525651925, BIC: TTBBBGSF
  • oнлайн на www.zadrujno.bg/stotinki