Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България обявяват конкурс за есе, посветено на водатаНазад

Информационният портал Vesti.bg провежда за втора поредна година конкурс за есе „Екомания”, а Кока-Кола ХБК България с дългосрочната си инициатива “Зелен Дунав” е официален партньор на конкурса. Той цели да насърчи опазването и устойчивото използване на водното богатство на България.

Темата на конкурса за 2011 г. е посветена на водата. Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България канят всеки, който има отношение към водното богатство на България, към опазването и устойчивото използване на водните ресурси и биоразнообразието във водните басейни или всеки, който иска да сподели свое първо или вълнуващо преживяване, свързано с водата, да изпрати есе на адрес: eco@netinfo.bg до 26 юни 2011 г.

Желаещите могат да се запознаят с условията и правилата за участие, описани подробно на Vesti.bg и Кока-Кола ХБК България. Няма ограничение за възрастта на участниците, единственото условие е да живеят в България. Сред изискванията към есетата са: текстът да бъде на български език, между 500 и 1000 думи (или между една и две печатни страници) и да бъде авторски.

Победителите в конкурса “Екомания” ще бъдат обявени на 27 юни 2011 г. на сайта на www.vesti.bg. Наградите ще бъдат връчени на 29 юни – Международния ден на река Дунав – от Министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

Победителят в конкурса ще спечели 9-дневен круиз за двама по река Дунав по маршрут Русе–Виена. За второ място наградата е Таблет SAMSUNG P-1010, а за трето – луксозна кошница за пикник.

Назад