AVON ще се бори с домашното насилие в партньорство с неправителствената организация „Алианс за защита срещу домашното насилие”Назад

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие” стартира в годината, в която Avon празнува своята 125-годишнина и още веднъж доказва подкрепата и грижата на компанията за най-наболелите проблеми на жените по света.

Филантропската кампания на AVON стартира в България с ясни цели за постигане на по-широка информираност по отношение на проблема и подпомагане на кризисни и консултативни центрове за защита на жертви на домашно насилие.

Компанията представи и благотворителната синя гривна – основния продукт, чрез който тази година ще бъдат набирани средства в кампанията. Средствата, набрани от благотворителните продукти, ще бъдат дарени в края на годината, за да подпомогнат кризисните и консултативни центрове в цялата страна.

Благодарение на всички, закупили синята гривна, ще се осигури достъп до правна, психологическа помощ и закрила в кризисните центрове, която експертите от партньорската организация ще предоставят на нуждаещите се в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив.

В България от 2009 г., когато стартира набирането на средства за „Говорете открито за домашното насилие”, са продадени повече от 20 000 благотворителни продукта.

Назад