Шеста дарителска конференция на БДФНазад

Шестата годишна дарителска конференция на Български дарителски форум се състоя на 19 октомври, в Rainbow Plaza .

Темата на конференцията беше “Дарителство и иновации: модели, практика, комуникации”. Събитието се състоя под патронажа на американското посолство в България и негов официален гост беше Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България.

Темата предложи различни гледни точки към иновативни практики в благотворителността: от създаването на корпоративни фондации до възможностите на Web. Специален акцент в програмата беше комуникацията на социалните инициативи и начините те да намират по-силен отзвук в онлайн пространството.

Лектори бяха:

Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, която говори по темата “Дарителство и иновации”.

Джулиана Порта, генерален мениджър на фондация “UniCredit”, по темата: От корпоративна филантропия към корпоративна фондация.

Владимир Петков (Каладън), директор “Продукти и операции”, Икономедиа, по темата: Как дарителските проекти на бизнеса могат да бъдат популярни онлайн

Радина Велчева, директор на фондация “Искам бебе”, по темата: Как направих обществена своята лична кауза?

Димитър Симов, консултант по ползваемост в “Лукрат”, по темата: Благотворителността в Web

Шест нови компании бяха официално приветствани като членове на Български дарителски форум – AVON България, Байерсдорф България, Пощенска банка, Райфайзенбанк (България) ЕАД, ТехноЛогика, Чиполино ЕООД. Фондация “Култура и Развитие” също се присъедини към БДФ в качеството си на наблюдател.

Като част от Конференцията се проведе и Панаир на благотворителността. На него компаниите и фондации, членове на Форума, представиха свои общественозначими проекти и инициативи.

Целта на конференцията и на Панаира е да провокира в дарителите различни нови и интересни идеи за благотворителност, чието реализиране да води до истинска социална промяна.

Вижте Програмата на конференцията

Назад