Годишни награди „НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ 2008”Назад

За трета поредна година наградите „НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ 2008” ще подреди компаниите според финансовите данни за техните благотворителни и социални инициативи в подкрепа на общественополезни каузи, финансирани през 2007 година. Наградата има дълга традиция: в Обединеното кралство вестник Guardian, едно от най-престижните икономически издания в света, публикува ежегодно 100-те най-големи дарители от 2001 г. насам; в САЩ списание Forbes класира 10-те компании с най-големи дарения ежегодно; в Централна и Източна Европа. „НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ е обявен за първи път в Чехия през 2003 г. През 2008 г. наградите се връчват в 7 страни от Централна и Източна Европа (България, Полша, Русия, Словакия, Украйна, Унгария и Чехия) като част от програмата за развитие на отговорно корпоративно дарителство CEENERGI 2, която се изпълнява от Български дарителски форум в партньорство с Чешкия дарителски форум и се подкрепя от Фондация “Чарлз Стюърт Мот”.

„НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ” е единствената инициатива, която обобщава и класира корпоративните дарения по количествен признак и нейните основни цели са:

• Да стимулира отговорното и прозрачно корпоративно дарителство превръщайки данните за социалната дейност на компаниите в част от стандартната бизнес информация; • Да свърже компаниите, активни в Централна и Източна Европа, Западна Европа и САЩ въз основа на техните дейности в полза на обществото; • Да предостави достоверни опорни точки в планирането и оценката на корпоративното дарителство.

Всяка компания, която подкрепя обществено полезни проекти и инициативи може да се включи в конкурса.

Наградите НАЙ-ГОЛЯМ КОРПОРАТИВЕН ДАРИТЕЛ ще бъдат връчени за трета поредна година в началото на месец декември 2008 година, по време на Четвъртата годишна дарителска конференция в четири категории:

Най-голям абсолютен обем на даренията;

Най-щедра компания (най-голям процент на даренията от печалбата преди облагане);

Най-голям дарител на време;

Най-голям дарител на стоки и услуги.

Назад