Най-голям корпоративен дарител 2007г.Назад

На 6 декември 2007г. в София бяха връчени наградите “Най-голям корпоративен дарител” 2007g.

Наградите “Най-голям корпоративен дарител” класират компаниите по финансовия обем на техните дарения.

  • Най-голям обем на финансови дарения

Първите две места заеха GLOBUL (направени финансови дарения на стойност 277 754 лева) и Първа инвестиционна банка (191 109 лева).

  • Най-голям дарител на стоки и материали

Носители на отличието станаха АКТАВИС ЕАД (дарения на стойност 213 220 лева) и компаниите от групата на E. ОН България (материални дарения за 137 024 лева).

  • Най-голям дарител на време и услуги

Носители на наградата станаха Джобтайгър (дарено време на служителите на стойност 22 300 лева) и АКТАВИС ЕАД (1325 лева).

  • Най-щедра компания

За втора поредна година носител на наградата е Одисея – Ин, компания от сферата на алтернативния туризъм, която е отделила за благотворителност 9% от печалбата си преди облагане.

Наградите “Най-голям корпоративен дарител” бяха връчени на Третата годишна дарителска конференция, организирана от Български дарителски форум и Клуб на корпоративните дарители. Конференцията събра на едно място компании и благотворителни фондации, които подпомагат общественополезни каузи в България. Участниците обсъдиха актуални теми от областта на дарителството, свързани с даренията за деца в институции и възможностите за по-добра комуникация на социалните ангажименти на бизнеса.

Форумът се състоя под патронажа на българския еврокомисар Меглена Кунева и Негово Превъзходителство Вилем ван Ее, Посланик на Кралство Нидерландия в България. “В обществото е нужно да действат правила, по които да се реализира дарителството. Нужни са ясни принципи, нужно е да се научим да живеем с другите, да бъдем общност, да имаме воля за съвместни действия” – това беше част от посланието, което Меглена Кунева отправи към участниците в конференцията.

Гости на форума бяха Бриджит Чернота, Татяна ван Лиер, Директор Европейски въпроси към Холандските благотворителни лотарии, Павлина Калузова, Директор на Чешкия донорски форум, както и българи, които живеят в чужбина и даряват активно за различни социални каузи в България.

Български дарителски форум е единствената членска организация на дарители в България. Форумът обединява благотворителни фондации и Клуб на корпоративните дарители, а неговите членове предоставят над 60% от средствата, отделяни всяка година за благотворителност.

Назад