Конкурси и програми

Конкурс за проекти „Подобряване на храненето в първите 1000 дни“
Конкурсът е на Фондация „Тръст за социална алтернатива“ и има за цел да подкрепи проекти, които допринасят за преодоляването на недохранването, анемията и спирането на растежа сред уязвимите общности.
С фокус е върху ромите чрез изпълнение на доказано ефективни интервенции в партньорство с общините и РЗИ.
Формулярът  се подава електронно на адрес: inquiries@tsa-bulgaria.org.
Краен срок: 15.07.2018г., до 17:00 часа.
Повече информация за може да намерите в насоки.

–––––––––––––––––––––––––––-

За пета поредна година фондация Reach for Change България и Нова Броудкастинг Груп търсят човека с предприемачески дух и силна мотивация, който е намерил решение как да постигне ПРОМЯНАТА в живота на възможно най-много деца и младежи (0-24 г.).
Кандидатства се лесно чрез онлайн формуляр на www.nova.bg/promyanata. Конкурсът е отворен и за физически лица и организации с нестопанска цел. Не се изискват допълнителни документи и няма изискване за определен брой години дейност или обем управлявани средства.

Награден фонд на ПРОМЯНАТА – 65 000 лв. 

Eдин победител и четирима финалисти в конкурса ще спечелят място в Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години. Той включва:
1) Финансова подкрепа: ПРОМЯНАТА ще осигури начален капитал от 30 000 лв. за победителя и по 15 000 лв. за двамата финалисти с най-много гласове от онлайн гласу-ването.
2) Професионални съвети и насоки: Победителят и финалистите ще получат бизнес менторство, обучения, консултации и достъп до международната методология на Reach for Change за стратегическо планиране, измерване на социален ефект и ефективно лидерство.
3) Достъп до нашата мрежа: ПРОМЯНАТА ще свърже петимата финалисти с корпоративни партньори и глобална общност от социални предприемачи в 18 държави на 3 континента.
4) Медийно отразяване: Петимата финалисти ще бъдат популяризирани през широката мрежа от медийни канали на Нова Броудкастинг Груп.

Акселератор на ПРОМЯНАТА: – като част от процеса на селекция най-добрите 10 кандидати в конкурса ще бъдат поканени в Акселератора на ПРОМЯНАТА и ще получат безплатни обучения и индивидуални консул-тации, чиято пазарна стойност е 2000 лв. на човек. Акселераторът ще им помогне да развият своя бизнес план, да подобрят цялостно своя проект и планирането на неговия социален ефект.

Онлайн гласуване: – петимата финалисти в конкурса ще участват в онлайн гласуване като част от процеса на селекция. Медийната кампания по време на гласуването е уникална възможност за получаване на голяма видимост и привличане на нови поддръжници и партньори.

За да се представят възможно най-добре, те ще преминат през специален обучителен модул по дигитален маркетинг и ще получат микрогрант от 1000 лв., които да инвестират в популяризирането на своя проект.

График на конкурса ПРОМЯНАТА 2017/2018 – изборът на победителя и финалистите в ПРОМЯНАТА 2017/2018 ще приключи през февру-ари 2018 г. и ще премине през осем етапа. Етапите на оценка, сроковете и формалните изисквания са подробно описани в Общите условия на конкурса.

За повече информация: www.nova.bg/promyanata; http://www.facebook.com/promyanata.bg


Платформа за обучение и кариерно развитие на млади хора YOUTH EMPOWERED
Безплатната онлайн платформа за обучение и кариерно развитие на млади хора YOUTH EMPOWERED е инициативата на Кока-Кола представи „Дай старт на успеха“, която реализира в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България.

Платформата има за цел да даде възможност на желаещите да се възползват от професионално разработени обучения, достъп до ментори в различни сфери, иницииране и участие в дискусии и модели за самостоятелно усъвършенстване и развитие. При регистрация в платформата, потребителите могат освен да развиват различни личностни и бизнес умения, така и да се възползват от практически съвети как да напишат своята автобиография, как да се подготвят за интервю за работа, къде да търсят свободни работни позиции и т. н. Освен това имат достъп и до онлайн и офлайн обучения със специалисти от различни сфери. Платформата позволява и създаването на групи за дискусии и съвети по различни теми и въпроси.

 


TELUS International отваря системата си за подкрепа на НПО
Неправителствени организации могат да кандидатстват за финансиране от Обществения борд на TELUS International Europe, като изпратят проектите си чрез онлайн формуляр.

Срок: 4 юни

Бордът разпределя 150 000 лева годишно между проекти на неправителствени организации в областта на образованието, опазване на околната среда и здравеопазването.
Максималното финансиране, което една организация може да получи от Борда, е 7500 лева.

 


Лидл България обявява второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

До 20 юни граждански организации могат да кандидатстват със свои проекти във второто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, подавайки предложения на стойност до 10 000 лв. през сайта на инициативатa.

Целта на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България е да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони в страната.  Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

 


„Благотворителността през обектива“ 2018 набира кандидати

Стартира седмото издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ 2018. Конкурсът е отворен за фотографи – любители или професионалисти, които  обичат да снимат тези, които даряват време, труд, идеи или друг ресурс за смислени каузи.
Конкурсите са два – за фотографски проект и за отделна фотография.

Конкурсът за фотография „Благотворителността през обектива“ 2018 ще отличи четири фотографии – три ще бъдат определени от журито, четвъртата се избира от публиката. Наградите са: 1-во място – 300 лева, 2-ро място – 200 лева, 3-то място – 100 лева, Награда на публиката – 200 лева.
Срокът за участие е 15 септември 2018.

Подробности и насоки за кандидати на сайта на конкурса.


 

SEEDplus – нова възможност за стартиращи млади предприемачи на фондация BCause

През 2017 и 2018 г. Фондация BCause ще предоставя консултантска помощ на стартиращи млади предприемачи, които биха искали да обменят опит с колеги от техния бранш в страни от Европейския съюз. Проектът SEEDplus се финансира от програма „Еразъм за млади предприемачи“ на Европейската комисия.

От подкрепа по проекта могат да се възползват социални предприемачи, лидери на нестопански организации и IT предприемачи, които могат да се свързват както помежду си, така и с по-широката група на традиционни предприемачи. В унисон с европейските директиви, приоритет на проекта е и да помогне на предприемачи между 18 и 35 години и жени-предприемачи.

Повече информация – на сайта на фондацията.


Фондация „Радостина Константинова“ обявява постоянен конкурс за грантове за разследване

Фондация „Радостина Константинова“ обявява постоянен конкурс за грантове за разследване. Тези грантове ще покриват единствено разходите за разследвания на одобрените кандидатури без хонорари за авторите. Предложените идеи трябва да отговарят на следните критерии – обективност, обществена значимост, вярност към фактите. Моля, изпратете вашите идеи и планирани разходи на следните е-mail адреси:

email@radostinakonstantinova.org
veselint@gmail.com
vasileva@megacommunications.net

Срокът за изпращане е постоянен.


Google ще подкрепя НПО в България

FRGIОт 1 септември Google дава възможност НПО в България да получат безвъзмездно достъп до продуктите на компанията като Ad Grants, YouTube for Nonprofit, Google Apps.

Цели Да се спестят технологичните разходи на НПО и се подобри ефективността им при работа в мрежа и комуникация. Фондация Работилница за граждански инициативи подкрепя програмата и валидира кандидатурите за България по международно приети стандарти.

Конкурсът е текущ. Информация и насоки за кандидати вижте на сайта на ФРГИ.