Участвайте в седмото издание на „Благотворителността през обектива“Назад

Български дарителски форум и фондация BCause обявяват началото на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“ 2018.

Конкурсът е насочен към фотографи – любители или професионалисти, вдъхновени от истории, които разказват как хората си помагат или работят заедно, за да подобряват света, в който живеем. Ако във фокуса ви попадат тези, които даряват време, труд и идеи за смислени каузи, това означава, че този конкурс е за вас. Конкурсите са два – за фотографски проект и за индивидуална фотография.

Това е единствената в България програма, която финансира проекти в сферата на социалната фотография.

Грантовата програма „Благотворителността през обектива“ 2018 ще

финансира до 3 фотографски проекта на стойност по 2 000 лева. Срокът за участие е 15 април 2018 г., а след това в продължение на 5 месеца спечелилите ще имат възможност да заснемат своята концепция с менторската подкрепа на професионални фотографи – членове на журито на конкурса.

За първи път в програмата могат да участват в тандем организация и фотограф, готов да заснеме нейната кауза. Поканени да кандидатстват са неправителствени организации (в т.ч. читалища и училищни настоятелства), училища, музеи, библиотеки.

Конкурсът за фотография „Благотворителността през обектива“ 2018 ще отличи четири фотографии – три ще бъдат определни от журито, четвъртата се избира от публиката. Наградите са: 1-во място – 300 лева, 2-ро място – 200 лева, 3-то място – 100 лева, Награда на публиката – 200 лева. Срокът за участие е 15 септември 2018.

Жури  на „Благотворителността през обектива“ са Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

Наградените фотографии и фотографските проекти ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита през ноември 2018 в София, а след това ще пътува в различни градове на страната.

Конкурсът се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“, Аурубис България, Райфазенбанк.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, Фотосинтезис.

Медийни партньори са: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България.

 

Назад