Дванайсетото поредно издание на наградата за превод „Кръстан Дянков“Назад

В навечерието на коледните и новогодишните празници, както и на предшестващия ги софийски панаир на книгата, фондация „Елизабет Костова“ ни кани да отдадем внимание и засвидетелстваме уважение към художествения превод и фигурата на преводача.

Заповядайте на церемонията по връчването на дванайсетото поредно издание на наградата за превод „Кръстан Дянков“7 декември 2018 г., от 7:00 ч. вечерта, в Център за култура и дебат „Червената къща“, София. 

Събитието ще бъде с едночасова продължителност и свободен достъп. Можете да заявите предварително присъствие тук

На 7 декември 2007 г., само няколко месеца след създаването на Фондация „Елизабет Костова“ (ФЕК), е поставена първата стъпка в нейната дейност в подкрепа на изкуството на превода и литературата изобщо –връчена е наградата за превод „Кръстан Дянков“.

Тази отправна точка в дейността на фондацията в подкрепа на преводаческата общност в България и художествения превод от английски език представлява основа за развитието на редица последващи програми на фондацията, включващи една неизменна, ключова фигура – тази на преводача.

Всяко поредно издание на наградата „Кръстан Дянков“ прави преглед на най-актуалните и стойностни англоезични романи, публикувани в превод на български език, в рамките на текущата и предходната календарна година.

Назад