Giving Tuesday или Щедрият вторник

15.11.2018 | Календар, Новини

Има ден в годината, в който всички си разменяме подаръци. Има ден, в който си даваме взаимно прошка. Има ден, в който просто даряваме.

#ЩедриятВторник – това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта. #GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи. #GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот. #GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия.“>Щедрият вторник или #GivingTuesday е денят, в който празнуваме щедростта и човечността.

Това е ден, в който всички – предприемачи и експерти, семейства, компании, обществени организации, ученици и служители, могат да дарят малко от своя талант, пари, услуги, храна или просто време на някой, който има нужда от това.