„Запознайте се и програмирайте“ – финансова подкрепа за събития, свързани с програмирането

10.07.2017 | Календар, Новини

Искате да се ангажирате с вдъхновяващи инициативи, свързани с програмирането за деца и младежи и да им покажете колко очарователен може да е светът на технологиите?

Вие сте училищно настоятелство, читалище, фондация или сдружение и бихте искали да организирате събитие или проект с такава цел? В такъв случай инициативата „Запознайте се и програмирайте“ е точно за вас.

Инициативата подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането – със сума до 300 евро на събитие.

Европейската седмица на програмирането се провежда от 7 до 22 октомври 2017 г. Тя се опира на една идея на „Млади консултанти“, група консултанти на еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус и се подкрепя от Европейската комисия.

Целева група за събитията са млади хора на възраст между 8 и 24 години, които да бъдат въведени в света на програмирането и технологиите по забавен и вдъхновяващ начин. Събитията трябва да покажат на младите хора колко забавно може да бъде програмирането и как може да се дадете живот на идеите чрез програмиране.

Допълнителна информация може да намерите на www.meet-and-code.org. Организациите трябва да се регистрират там и да подадат своите идеи.

Идеите за събития могат да се подават само онлайн на сайта на „Запознайте се и програмирайте“ до 22 септември 2017 г. Всяка одобрена идея, която отговаря на условията за финансиране, получава сума до 300 евро.

Възможните формати на събития включват хакатони, семинари за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането или курсове по роботика, или други формати.

Зад инициативата застават технологичната компания SAP, немската организация Haus des Stiftens gGmbH и ТеchSoup Europe. У нас „Запознайте се и програмирайте“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като единствен представител на TechSoup за България.