Арт проектът „Живот като на кино“ показва филма „Осмият ден“ на 13 юниНазад

Фондация „Светът на Мария“ отправя покана за първата прожекция от цикъла „Живот като на кино. Големи филми за различни хора“ на 13 юни 2017 г. от 19:00 часа във Френския културен институт, гр. София, пл. „Славейков“ № 3.

Филмът разказва трогателната история на едно истинско приятелство между нещастен преуспял бизнесмен и млад човек със Синдром на Даун. Даниел Отьой и Паскал Дюкен в главните роли, печелят наградата за най-добра мъжка роля на Филмовия фестивал в Кан през 1996 г.
Достъпът до прожекцията е безплатен.

Прожекцията се реализира в рамките на проект „Живот като на кино“, с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община, 2017 г.

Целта на проект „Живот като на кино“ е чрез киното, като средство за масова информация, по увлекателен и забавен начин, да се постави темата за разбирането и приемането на хората с интелектуални затруднения.

В рамките на тематичен цикъл „Живот като на кино“ ще бъдат организирани 3 прожекции на популярни игрални, български и чуждестранни документални филми за живота на хората с интелектуални затруднения. Всяка прожекция ще бъде последвана от дискусия, в която ще се включат хора с интелектуални затруднения, зрители и популярни лица.

Назад