Фондация “Промяната”Назад

Фондация “Промяната” e част от международната мрежа на Reach for Change, която има представителство в още 17 държави от Европа, Азия и Африка. Мисията на фондацията е да открие изключителни социални предприемачи и да им помогне да развият иновации, които да подобряват живота на децата в голям мащаб.

Фондация “Промяната” организира в партньорство с Нова Броудкастинг Груп ежегодния конкурс за социални предприемачи ПРОМЯНАТА от 2014 година насам. Инициативата в България е част от търсенето на ПРОМЯНАТА по целия свят и се осъществява в международно сътрудничество между Modern Times Group (MTG) (собственик на Нова Броудкастинг Груп) и Reach for Change.

ПРОМЯНАТА помага на децата в България не чрез еднократни акции, а чрез систематична подкрепа за социални проекти. Селектираните в конкурса социални предприемачи стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за период от поне една година, в която получават подкрепа под формата на първоначално финансиране, бизнес обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от социални предприемачи в България и чужбина. През 2016 година проектите в Инкубатора на ПРОМЯНАТА са подкрепили над 10 000 деца.

Фондацията “Промяната” партнира на ING BANK, клон България, в инициативата Social Innovation Fund. Фондът подкрепя социални предприемачи чрез финансови грантове и менторска подкрепа.

Фондация “Промяната” организира и Академия за социални предприемачи в партньорство с The Business Institute. Академията е интензивна практично-ориентирана програма за личности с желание за развитие в сферата на социалното предприемачество.

Повече за дейностите на фондация “Промяната” можете да научите на:
www.bulgaria.reachforchange.org
www.nova.bg/promyanata
www.facebook.com/promyanata.bg/

 

Назад